Pump & Pyrolysteknik AB

Effektiv och miljövänlig avlackering med pyrolys

Färgborttagning

Färgborttagning med pyrolysteknik

Effektiv färgborttagning från måleridetaljer! Avlackera dina metallföremål i våra miljövänliga pyrolysugnar.


PYROLYSTEKNIK – EN REN OMTANKE OM KLIMATAET!

PPT är specialister på miljövänlig och klimatsmart avlackering, färgavbränning och färgborttagning från metallföremål. Sänd dina måleridetaljer, fixturer, krokar eller gallerdurk till oss, vi rengör dem snabbt och effektivt åt er. Vår verksamhet ligger strax utanför Malmö och vi har många nöjda kunder från hela Sverige.

Ring för offert 040-424710 eller maila din order till order@pptab.se

Våra pyrolysugnars innermått

Pyrolysugn 1Pyrolysugn 2
Bredd 1800 mmBredd 2130 mm
Djup 3040 mm Djup 3040 mm
Höjd 2130 mmHöjd 2130 mm

Före / Efter

Exempel på effektiv färgavbränning och avlackering från metallföremål:

Vad är pyrolys?

Pyrolys betyder förbränning utan öppen låga. Våra pyrolysugnar rengör alla metalldetaljer utan någon användning av kemikalier eller mekanisk bearbetning.

Hur fungerar pyrolysprocessen

Detaljer som ska rengöras hängs in i ugnen där de upphettas till cirka 430 °C grader under några timmar. Rökgaserna som bildas under pyrolysugnens process upphettas och förbränns i en efterbrännkammare där temperaturen uppgår till 900 °C grader. Den höga temperaturen gör att rökgaserna sönderdelas till vatten och koldioxid innan de lämnar skorstenen, vilket förhindrar miljöförorening. Ett automatiskt avkylnings system sörjer för att det inte är någon risk för överhettning i ugnen. När detaljerna kommer ut ur ugnen är de klara att användas på nytt. Hela processen är luktfri och vi får alltså inget miljöfarligt avfall. Nästan som magi!

Avlackningsservice

I våra egna ECO Burn-Off ® pyrolysugnar bränner vi bort färgbeläggningar grundligt och snabbt. Vi utför avlackningsservice från metallföremål tex. upphängningsfixturer och gallerdurkar som används inom lackeringsindustrin. Dessa måleridetaljer kan efter färgavbränning åter användas i lackeringslinjen. Även detaljer som kasserats på grund av felaktig målning får en utmärkt grund för omlackering.


Hör av dig så berättar vi mer om vår miljövänliga och snabba färgavbränningsprocess.

Telefon: +46 40 – 42 47 10
Mail: info@pptab.se / order@pptab.se