Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar, omrörare, filtrering och pyrolysugnar - Detta är vi!

Om Pump- & Pyrolysteknik

PPT AB

Pumpar, filtrering, omrörare och pyrolysugnar – Det är det vi sysslar med!


Varför detta märkliga företagsnamn? 1988 förvärvade vi två helt oberoende av varandra agenturer; en för pumpar från ARO Ingersoll Rand Ltd. och en för pyrolysugnar från ECO Burn-Off Ovens Co. Vi såg stor potential i båda varumärkena och beslöt oss för att introducera båda på den svenska marknaden. Sagt och gjort, Pump & Pyrolysteknik AB var fött!

Idag är vi ett serviceinriktat företag med mer än 30 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin och vi är agenter för samma varumärken som när vi startade 1988. Vår portfölj har över åren utökats med fler varumärken och agenturer, allt för att möta marknaden. Du hittar oss i Vellinge, strax utanför Malmö och i Rönnäng, Göteborg.

Tekniska lösningar för tillverkningsindustrin är vår specialitet! Vi jobbar med såväl stora som små företag och har nöjda kunder över hela Skandinavien. PPT AB välkomnar dig som ny kund hos oss!

Företaget

Pump & Pyrolysteknik AB är återförsäljare för pumpar av märkena ARO från Ingersoll Rand Ltd, Serflico International Ltd, LaFonte, Inoxpa, EMEC och Gemmecotti samt omrörare från FluidMix. Vi levererar kundspecifika applikationer med våra högkvalitativa och konkurrenskraftiga produkter till företag inom tillverkningsindustrin. Detta omfattar både nyförsäljning av pumpar, omrörare och hela system samt pumpservice och reservdelar.

Vårt bolag säljer även kundanpassade pyrolysugnar av märket ECO Burn-Off Ovens Co. för miljövänlig rengöring av metallföremål, samt utför avlackningsservice och färgavbränning i våra egna pyrolysugnar.

Återförsäljare för

Vi utför även

Nöjda kunder

Idag jobbar PPT med såväl stora som små företag och vi har nöjda kunder över hela Skandinavien. Vi välkomnar dig som ny kund hos oss!

Vi är agenter för är samma varumärken som när vi startade 1988. Stolt kan vi skryta med att vi är ett serviceinriktat företag med mer än 30 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin. Du hittar oss i Vellinge, strax utanför Malmö och i Rönnäng, Göteborg.

Tekniska lösningar för tillverkningsindustrin

Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar och omrörare

PPT AB ger dig som kund den bästa helhetslösningen för din dosering. Med våra ARO pumpar transporterar och hanterar vi er process snabbt, rent och effektivt. För att komplettera pumpningen har vi även FluidMix omrörare som passar till alla våra olika applikationer. Vårt lager är fyllt med pumpar och reservdelar för snabba leveranser till slutkund.

Service av industriella omrörare & pumpar

Då vi är ett ackrediterat ARO servicecenter, godkänt av Ingersoll Rand Ltd. har vi en fullutrustad verkstad dit du kan skicka din pump för rengöring och service. Våra duktiga servicetekniker renoverar även alla på marknaden förekommande pumpmärken, såsom tex. Jessberger, Wilden, Sandpiper, Graco, Yamada, Versamatic, Husky och Tapflo. Vi utföräven service på omrörare i vår verkstad i Malmö eller på plats hos er. All service utförst med originaldelar för att säkerställa pumpar & omrörarnas optimala prestanda

Pyrolysugnar

Pyrolysugnen är avsedd att avlägsna begränsade mängder substans från metallgods. Rengöringsprocessen använder värme istället för kemikalier vilket gör den miljövänlig och aktuell i tiden. Dessutom är den lätt att arbeta med och har ett automatiserat system för pyrolysprocessen. Specialtillverkas efter era mått. Montage och intrimning sker på plats hos er av våra duktiga montörer.

Färgavbränning

På PPT har vi i vår avlackerings avdelning två pyrolysugnar som jobbar dygnet runt med att bränna bort färg från bland annat fixturer och gallerdurk. Vi gör jobbet åt er och returnerar ert metallgods renspolat och fritt från färg.

Ingersoll Rand pumpar
FluidMix blandare
ECO burn-off ovens - pyrolysugn
Axeltätad centrifugalpump
Filtreringssystem
Fatpump