Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar och pumpservice

Pumpservice & Pumpar Borås

Välkommen till en säker pumpservice i Borås med pumparna

för ditt företag!

Vi erbjuder snabba leveranser, ett stort utbud av pumpar och reservdelar samt en tillmötesgående service. Detta har varit vår melodi sedan vi grundades 1992. Vi har hjälpt företag och andra aktörer inom industrin med installationer och reparationer sedan starten och är fortfarande det kloka valet när ditt företag är i behov av extern expertis på vätskehantering.  

Givetvis står vi till tjänst och konsulterar er för att hitta de bästa totallösningar som är skräddarsydda just för er. Vi kan allt inom dosering och är er högra hand när ni är på väg att starta upp nya projekt i Borås som kräver noggrann och professionell pumpservice samt pumpar av högsta kvalitet. Hos oss lämnas ingen detalj åt slumpen och bara det bästa är gott nog.

Vi är tekniskt lösningsorienterade och en pålitlig samarbetspartner inom tillverkningsindustrin. För att erbjuda er verksamhet den bäst lämpade pumpen samt tillhörande service besöker vi er gärna på plats. Gemensamt för alla pumpar är funktionen att kunna förflytta vätska eller gas, på ett säkert vis från en plats till en annan.  

Vilken pump som är lämplig för ditt företags ändamål och behov är beroende av faktorer som exempelvis vätskans viskositet eller huruvida pumpen ska användas i explosiva miljöer. Är du osäker hjälper vi dig att hitta rätt pump. Vi ser till att du får en god start på ditt företags fortsatta tillväxt!


Elektrisk membranpump Borås

EVO Series™ – här får du en 100% elektrisk membranpump med exklusiva funktioner som tidigare inte har funnits i en och samma pump. Mångsidigheten är densamma som hos en membranpump men med maximal effektivitet och styrbarhet. Fördelen är att den är 70% mer energieffektiv än våra nuvarande tryckluftsdrivna membranpumpar. Så byt pump du med!

Hur fungerar en elektrisk membranpump?

En elektrisk membranpump fungerar på samma sätt som en vanlig membranpump. Den enda skillnaden är att den drivs med ström istället för tryckluft. Fördelar med den eldrivna pumpen är att den kan köras mot stängd ventil samt att tryck och flöde är steglöst ställbart. Driften får ett jämnare flöde.

Vem har mest nytta av en elektrisk membranpump

Pumpen lämpar sig för fyllningsapplikationer av olika slag, men även för ren transport mellan tankar. En elektrisk membranpump har lång livslängd och bidrar till att effektivisera ditt arbete!

Vi är Borås experter på pumpar och erbjuder snabb pumpservice

Efter mer än 25 år i branschen vet vi vad det innebär att ställa upp och göra det lilla extra för våra kunder. Våra tekniker är flexibla och har kompetens att utföra service på de flesta pumpmärken som finns på marknaden, bland annat  Serfilco, ARO Ingersoll Rand, GemmeCotti och många fler.  

En av våra främsta styrkor är expertis inom pumpar som är särskilt adapterade för att klara av aggressiva kemikalier, som till exempel ammoniak, natriumklorid eller saltsyra. Detta kombinerat med pumpar avsedda för att pumpa vätskor med hög viskositet är vårt expertområde i Borås. Våra tekniker är mycket skickliga inom verksamhetsområdet och hjälper dig med installation och service även när det kommer till fatpumpar inom kemiteknisk industri till tryckluftsdrivna pulvermembranpumpar och allt däremellan.  

Vi är stolta över att du som kund alltid kan räkna med att vi använder oss av originaldelar i de pumpar som servas av våra tekniker. Detta gör vi  för att du ska kunna behålla den EU-godkända ATEX-klassificeringen. Att kunna känna en trygghet i att de pumpar vi levererar och servar alltid håller högsta standard och säkerhet är något vi är noga med.

Oavsett om det rör kolvpumpar, impellerpump, membranpumpar eller livsmedelspumpar kan du förvänta dig att vi inte tummar på varken service eller kvalitet. Hos oss prioriteras snabb service och du som kund kan alltid räkna med att stå i centrum för vårt arbete. När du kontaktar oss kan du givetvis begära en offert för att få en uppskattning på vad arbetet beräknas kosta. Vi återkommer med ett kostnadsförslag inom 24 timmar efter din förfrågan.

KONTAKTA OSS

Telefon
+46 (0)40 – 42 47 10

Epost
info@pptab.se 

Order
order@pptab.se

Kontakta vårat kontor i Malmö här