Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar och pumpservice

Det självklara valet av pumpar och pumpservice i Skövde

När man ska transportera någon form av vätska eller gas, hög som låg viskositet behövs en pump som är anpassad att utföra förflyttningen på ett säkert sätt, både för den omkringliggande miljön men även för personer som arbetar med pumpen. Vår pumpservice i Skövde har lång erfarenhet och har stor kunskap om vilka kriterier en pump behöver för att hålla hög standard. 

Pumpar till livsmedelbranschen & mejeriprodukter

Oavsett om ni är verksamma inom livsmedelsbranschen och transporterar mejeriprodukter eller om ni har ett industriellt företag kan ni komma att behöva förflytta trögflytande medier som exempelvis lim, färg eller tätningsmassor. Varmt välkomna att vända er till oss för installation av pumpar i alla former såsom membranpumpar, fatpumpar, axeltätade centrifugalpumpar och pulverpumpar med fler.

Tillsammans hjälper vi ert företag att skapa de bästa förutsättningarna för att nå just era mål. Med er säkerhet och trygghet i fokus vägleder vi er till rätt val av pump som uppfyller era krav och behov. Vi är specialiserade på pumpar utformade för att transportera aggressiva kemikalier med fasta partiklar. Även pumpar ämnade för vätskor och gaser med hög viskositet är en typ av pumplösning som vi ligger i framkant med.

Elektriska membranpumpar Skövde

EVO Series™ – en 100% eldriven membranpump med exklusiva funktioner som tidigare inte ingått i en och samma pumplösning. EVO Series™ erbjuder jämlik mångsidighet som en vanlig membranpump men med maximerad effektivitet och styrbarhet. Fördelen är även att den är 70% mer energieffektiv än våra nuvarande tryckluftsdrivna membranpumpar. Dags att byta till en elektrisk pump?

Hur fungerar en elektrisk membranpump?

En elektrisk membranpump fungerar i stort sätt på samma vis som en vanlig membranpump med skillnaden att den är strömdriven istället för tryckluftsdriven. Fördelar med den eldrivna pumpen är bland annat att pumpen kan köras mot stängd ventil och att den är mer energieffektiv. Även tryck och flöde är steglöst reglerbart vilket gör att driften får ett jämnare flöde.

Vem har nytta av en elektrisk membranpump Skövde?

En eldriven membranpump lämpar sig i första hand för fyllningsapplikationer av olika slag, men används även för ren transport mellan tankar. Lämplig för att effektivisera arbetet.

 

Stort sortiment av pumpar och pumpservice i Skövde

Hos oss hittar du både nya produkter och reservdelar till dina befintliga pumpar. I vårt sortiment finns pumpar från varumärken som bland annat ARO Ingersoll Rand Ltd vars produkter är anpassade för att på ett effektivt sätt transportera vätskor av framför allt trögflytande karaktär. Du finner även fatpumpar från exempelvis Serlico vilka är populära inom livsmedelsindustrin och kemiteknisk industri samt italienska LaFonte som är specialiserade på magnetdrivna pumpar för syror och farliga vätskor. I övrigt erbjuder vi ett brett sortiment från tillverkare som Inoxpa och GemmeCotti. Räkna med snabba leveranser och returer när ni beställer från oss. Spana in vårt sortiment på vår hemsida redan nu!

Utöver att leverera färdiga pumpar eller reservdelar kan ert företag självklart vända sig till oss även för service, underhåll och reparationer av befintliga pumpar. Vi har mer än 25 års erfarenhet inom branschen och våra tekniker har god erfarenhet och kompetens inom pumpservice och vet vad som krävs för att prioritera säkerhet, trygghet och funktionalitet i en perfekt balans där ert företags behov och önskemål står i centrum. 

Reparation & Service med originaldelar av er pump

När våra tekniker reparerar och servar ert företags pumpar garanterar vi uteslutande användning av originaldelar i de fall där någon del av pumpen är förbrukad och behöver bytas ut. Den stora anledningen till att vi inte kompromissar när det kommer till reservdelar är av säkerhetsmässiga skäl. 

Vi tummar inte på kvalitet eller kompromissar med er trygghet. Vår service utgår från EU-standard och tack vare att vi är konsekventa med originaldelar innebär detta att er pump behåller sin ATEX-klassning även efter att den har blivit servad. Kontakta oss redan idag och få en offert inom 24 timmar med ett kostnadsförslag!

KONTAKTA OSS

Telefon
+46 (0)40 – 42 47 10

Epost
info@pptab.se 

Order
order@pptab.se

Kontakta vårat kontor i Malmö här