Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar och pumpservice

Det självklara valet av pumpar & pumpservice i Stenungsund

Är du eller ditt företag i behov av en pump? Vid samtliga fall där någon form av vätska eller gas, hög som låg viskositet, ska transporteras från en plats till en annan behövs det en pump som kan utföra förflyttningen på ett säkert sätt. Den här typen av pump måste upprätthålla en viss standard för att ta hänsyn till innehåll, miljö samt för personerna som arbetar med pumpen.

Pumpar av denna kaliber hittar du här oss i Stenungsund. Oavsett om ni verkar inom livsmedelsbranschen och transporterar mejeriprodukter eller om ni driver ett industriellt företag och behöver förflytta trögflytande medier som exempelvis lim, färg eller tätningsmassor behöver ni en specialanpassad pump. Kontakta oss så hjälper vi er! Vi installerar pumpar av alla former såsom membranpumpar, fatpumpar, axeltätade centrifigalpumpar, pulverpumpar och många fler. 

Vi hjälper ert företag i Stenungsund med omnejd att skapa förutsättningar att nå framgång i verksamheten. Med säkerhet och trygghet i fokus guidar vi er till rätt val av pump som möter alla era krav och behov. Vårt specialistområde innefattar pumpar designade för att klara av framför allt aggressiva kemikalier med fasta partiklar. Även pumpar ämnade för vätskor och gaser med hög viskositet är en typ av pumpar som vi ligger i framkant med.  

Elektrisk membranpump Stenungsund

EVO Series™ är en 100% elektrisk membranpump med revolutionerande funktioner som tidigare inte har varit möjligt att inkludera i en och samma pumplösning. EVO Series™ erbjuder likvärdig funktionalitet som en vanlig membranpump men med ytterligare maximerad effektivitet och styrbarhet. Fördelen är därmed att den är 70% mer energieffektiv än vår nuvarande tryckluftsdrivna membranpump. Att byta till en elektrisk pump är därmed en långsiktig investering som effektiviserar ditt arbete! Byt pump redan idag!

Hur fungerar en elektrisk membranpump?

Skillnaden mellan en elektrisk membranpump och en vanlig pump är i huvudsak drivmedlet, den elektriska drivs med ström och den vanliga membranpumpen med tryckluft. Det finns många fördelar med en elektrisk pump, förutom att den är mer energieffektiv kan pumpen köras mot stängd ventil, även tryck och flöde är steglöst reglerbart vilket gör att driften får ett jämnare flöde.

Vem har mest nytta av en eldriven membranpump Stenungsund?

En elektrisk membranpump lämpar sig främst för fyllningsapplikationer av olika slag, men används även för ren transport mellan tankar. En elektrisk membranpump har lång livslängd och effektiviserar ditt arbete!

 

Stort sortiment av pumpar & pumpservice i Stenungsund

Utöver nya produkter hittar du även reservdelar till dina befintliga pumpar. I vårt sortiment finns pumpar från märken som bland annat ARO Ingersoll Rand Ltd, vars produkter är anpassade för att på ett effektivt sätt transportera vätskor av framför allt trögflytande karaktär. Du finner också fatpumpar från exempelvis Serlico, populära inom livsmedelsindustrin och kemiteknisk industri samt italienska LaFonte som specialiserar sig på magnetdrivna pumpar för syror och farliga vätskor. I övrigt har vi ett brett sortiment även från tillverkare som Inoxpa och GemmeCotti. Vi står för snabba leveranser och returer. Välkommen att se vårt sortiment på vår hemsida redan nu. 

Levererar kompletta pumpar & originalreservdelar

Utöver att leverera färdiga pumpar och reservdelar kan ert företag självklart vända sig till oss även för service, underhåll och reparationer av era befintliga pumpar. Med dryga 25 års erfarenhet inom branschen har våra tekniker god erfarenhet och kompetens inom pumpservice och vet vad som krävs för att prioritera säkerhet, trygghet och funktionalitet i en perfekt balans där ert företags behov och önskemål står i centrum. 

När våra tekniker reparerar och servar ert företags pumpar garanterar vi uteslutande användning av originaldelar i de fall där någon del av pumpen är förbrukad och behöver bytas ut. Av säkerhetsmässiga skäl kompromissar vi aldrig när det kommer till reservdelar. Vi tummar inte på kvalitet eller kompromissar med er trygghet. Vår service utgår från EU-standard och tack vare att vi är konsekventa med originaldelar innebär detta att er pump behåller sin ATEX-klassning även efter att den har blivit servad. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag och få en offert inom 24 timmar med ett kostnadsförslag!

KONTAKTA OSS

Telefon
+46 (0)40 – 42 47 10

Epost
info@pptab.se 

Order
order@pptab.se

Kontakta vårat kontor i Malmö här