Pump & Pyrolysteknik AB

Pumpar och pumpservice

Det självklara valet av pumpar och pumpservice i Umeå

Det finns en mängd situationer där ert företag kan vara i behov av en pump. Ska ni transportera någon form av vätska, hög som låg viskositet? Då behövs det en specialanpassad pump som kan utföra förflyttningen på ett säkert sätt. Både för innehållet men även för den omkringliggande miljön och för er som arbetar med pumpen i fråga. Dessa pumpar måste då upprätthålla en viss standard.

Pumpar som uppfyller dessa säkerhetskrav hittar du hos oss här i Umeå. Pumparna passar företag inom livsmedelsbranschen, företag som transporterar mejeriprodukter eller industriföretag som behöver förflytta trögflytande medier som exempelvis lim, färg eller tätningsmassor. Vi installerar pumpar av alla former såsom membranpumpar, fatpumpar, axeltätade centrifugalpumpar och pulverpumpar med fler.

Trygghet i fokus vid service, köp & installation av pumpar

Kontakta oss så hjälper vi ert företag att skapa förutsättningar att nå framgång i er verksamhet. Vi sätter trygghet och säkerhet i fokus för att guida er till rätt val av pump. Vi ser till att er pump motsvarar alla era krav och behov. Vårt specialistområde innefattar pumpar designade för att klara av aggressiva kemikalier med fasta partiklar. Vi ligger även i framkant gällande pumpar ämnade för vätskor med hög viskositet.

Elektrisk membranpump Umeå

EVO Series™ är en 100% eldriven membranpump med revolutionerande funktioner som tidigare inte funnits i en och samma pumplösning. EVO Series™ erbjuder likvärdig funktionalitet som en vanlig membranpump men med ytterligare maximerad effektivitet och styrbarhet. Fördelen är därmed att den är 70% mer energieffektiv än vår nuvarande tryckluftsdrivna membranpump. Att byta till en elektrisk pump är därmed en långsiktig investering som effektiviserar ditt arbete! Känner du dig manad att byta pump redan idag – ring oss för rådgivning om vad som passar just din verksamhet!

Hur fungerar en elektrisk membranpump?

Den stora skillnaden mellan en elektrisk membranpump och en vanlig pump är i huvudsak drivmedlet, den elektriska drivs med ström och den vanliga membranpumpen med tryckluft. Det finns många fördelar med en elektrisk pump, förutom att den är mer energieffektiv kan pumpen köras mot stängd ventil, även tryck och flöde är steglöst ställbart vilket gör att driften får ett jämnare flöde.

Vem har mest nytta av en eldriven membranpump Umeå?

En elektrisk membranpump lämpar sig främst för fyllningsapplikationer av olika slag, men används även för ren transport mellan tankar. En elektrisk membranpump har lång livslängd och effektiviserar ditt arbete!

 

Stort sortiment av pumpar och pumpservice i Umeå

Hos oss på Pump & Pyrolysteknik finns både nya produkter och reservdelar till befintliga pumpar. Här hittar du pumpar från varumärken som bland annat ARO Ingersoll Rand Ltd, vars produkter är anpassade för att på ett effektivt sätt transportera vätskor av framför allt trögflytande karaktär. Du finner även fatpumpar från exempelvis Serlico, populära inom livsmedelsindustrin och kemiteknisk industri samt italienska LaFonte som specialiserar sig på magnetdrivna pumpar för syror och farliga vätskor. Vi har dessutom ett brett sortiment från tillverkare som bland annat Inoxpa och GemmeCotti. Våra snabba leveranser och returer är något vi är stolta över! Spana in vårt sortiment på hemsidan redan nu. 

Utöver att leverera färdiga pumpar och reservdelar kan ert företag självklart vända sig till oss även för service, underhåll och reparationer av befintliga pumpar. Vi har mer än 25 års branscherfarenhet. Våra professionella tekniker har god erfarenhet och kompetens inom pumpservice. Vi vet vad som krävs för att prioritera säkerhet, trygghet och funktionalitet i en perfekt balans där ert företags behov och önskemål står i centrum. 

Reparation & service med originaldelar

Vid service och reparation av pumpar använder vi oss alltid av originaldelar i de fall där någon del av pumpen är förbrukad och behöver bytas ut. Anledningen till att vi aldrig kompromissar när det kommer till reservdelar är säkerhetsmässiga skäl. Vi tummar inte på kvalitet eller kompromissar med er trygghet. Vår service utgår från EU-standard och tack vare att vi är konsekventa med originaldelar innebär detta att er pump behåller sin ATEX-klassificering även efter att den har blivit servad. Kontakta oss redan idag och få en offert inom 24 timmar med ett kostnadsförslag!

KONTAKTA OSS

Telefon
+46 (0)40 – 42 47 10

Epost
info@pptab.se 

Order
order@pptab.se

Kontakta vårat kontor i Malmö här